Címlap Beltéri falfestés

Beltéri falfestés

 Nincs két egyforma lakás!!

 festés

Minden embernek megvan a saját ízlésvilága. A korszerű festékeknek és technológiáknak köszönhetően a végeredmény pedig az, hogy a zsoba kifestése után, nemcsak tisztább, hanem a színektől, mintázatoktól függően egyedibb, divatosabb is lesz.  Az igényeinkhez igazodva válasszunk festéket, mégpedig annak tudatában, hogy az adott festék milyen tulajdonságokkal rendelkezik, és milyen helyiségben célszerű alkalmazni.

Módosítás: (2009. szeptember 09. szerda, 20:09)

 

Mészfestések

Mészfestések

A mészfestést túlnyomó részt fehér színben készítjük, de lehet amennyibe a megrendelő azt szeretné, lehet színezni halvány árnyalatokra, esetlegesen mintázat felhordani rá. A mészfestés fertőtlenítő, egészség megóvó hatása közismert. Régebbi típusú házaknál alaklmazták ezt a festési eljárást, napjainkban már ritkábban kérik ezt a fajta falfestést. Hagyományos mész-cement vakolatra készítjük, illetve már meglevő mészfestéssel ellátott felületet újítunk fel vele. A mészfestés jó páraáteresztő képessége miatt leginkább párás-gözős helységekbe ajánjuk (fürdőszobák, konyhák, mosókonyhák). A falfestési eljárások között, a mészfestés az, ahol a kötőanyag és a festék azonos anyagból, mészből áll. Kiválóan alkalmas új épületek első festéséhez, nyaralók, lépcsőházak festésére.

Módosítás: (2009. szeptember 09. szerda, 20:07)

 

Diszperziós festés

Diszperziós festékek

A diszperziós festék az egyik legolcsóbb, korszerű eljárás lakásfelújítás során. Némi fantáziával, sokoldalú felületképzések érhetőek el a diszperziós festékek használata által (színátmenetek, bordűrök, sablonok, minták). Szobafestői tapasztalataink alapján az egyik leggyakrabban alkalmazott eljárás. Olyan vizes alapú festék, amelyet belső terekhez használnak; könnyű vele dolgozni és gyorsan szárad, matt és fényes változata egyaránt létezik. A diszperziós festékek jó alapot képeznek bizonyos díszítőfestő eljárásoknak, esetlegesen a későbbi tapétázásoknak. Alapesetben a fűrészporos tapéta átfestésére is ezt szoktuk alkalmazni. A beltéri felületek festésére régebben használt hagyományos enyves festési eljárásokat felváltó közkedvelt szobafestési eljárás. A diszperziós bevonat, nagyobb mértékben színtartó, mint pl. a mészfestés, véd a korrózió ellen, gőz és magasbb hőmérséklet mellett is hosszabb ideig megőrzi eredeti állapotát. A szárazra vakolt felületre felhordott alapozórétegen a diszperziós festékl tartós, mosható, többféle színű bevonat, mely nem kopik le, és nem porlik le a felületről.  Páradús helyiségekben (fürdőszoba) nem ajánljuk, mert a nedvesség miatt könnyen gombásodhat.

Módosítás: (2009. szeptember 09. szerda, 20:07)

 

Latex festések

Latex festések

Újabban igen népszerűek a latex festékekkel történő szobafestői munkálatok. Bevonatuk vékony és erős, emellett rugalmas festékfilmet képez a strukturált felületeken. Előnye, hogy sokkal többször átfesthető, mint a hagyományos értelembe vett diszperziós festékek. Ezek a festék típusok igen strapabíróak: jól bírják a súrólást, mosást. A latex festés beltéri bevonatok készítésére alkalmasak, ezért a különösen nagy igénybevételnek kitett falfelületek festésére ajánlottak. A modern díszítőfestő eljárások nagy részének alapját, ez a rendszer adja meg. Kreatív és rendkívül széleskörűen használható bevonat típus. Szobafestő munkáink során általánosan használt, kedvelt termék.
Matt, fényes és selyemfényű  változata is kapható. A latex festékek selyemfényű változata selyemfényével ragyogóvá teszi az alapfelületet, például üvegszövet esetében kiemeli az anyag textúrájának különlegességét. A mélyebb színűek (vörös, királykék, fekete) és az élénk színek (narancs, tengerkék), megfelelő minőségben, jellemzően csak ebből az anyagféléből állíthatóak elő.

Módosítás: (2009. szeptember 09. szerda, 20:06)

 

Enyves festék

Enyves festések

Hagyományosnak mondható festési eljárás, de csak száraz vakolaton alkalmazható. Az enyves festékek egyik előnye, hogy vízzel oldhatóak, viszont éppen ezért párás helyiségekben nem alkalmazható. Viszonylag kedvező áron hozzájuthatunk, kimondottan díszítő hatású, nem igazán mosható. Ezek a festékek a különféle mintázási eljárásoknak köszönhetően lesznek igazán dekoratívak. Az ilyen mintázási eljárások, azonban a különleges mintázó szerszámok mellett, nagy szaktudást igényelnek.
A szobafestők a falak alapszínét korongecsettel alakítják ki, a különféle mintákat gumihengerekkel sávonként, egymás mellé hengerelve készítik el.

Módosítás: (2009. szeptember 09. szerda, 20:06)

 

Alkidgyanta festés

Beltéri alkidgyanta festés

Az alkidgyanta festést kifejezetten éületek vizesblokkjai, erősen igénybevett felületek, vagy nagy szennyeződéseknek kitett felületekre ajánljuk. Víztaszító tulajdonságú, a felületeken könnyen tisztítható, matt, nehezen eltávolítható bevonatot képez. Hátránya, hogy nem páraátersztő.
Ez a fajta eljárás, tökéletes előkészítést igényel.

Módosítás: (2009. szeptember 09. szerda, 20:05)